Home » News » Bantningsmedlet ”Natural Max Slimming” kan orsaka stroke, cancer och hjärtfel
News

Bantningsmedlet ”Natural Max Slimming” kan orsaka stroke, cancer och hjärtfel

Läkemedelsverket går ut och varnar för bantningsmedlet ”Natural Max Slimming”. Enligt analys kan produkten innebära risk för allvarliga hjärtkärlproblem och stroke för vissa personer. Dessutom innehåller pillret cancerframkallande ämnen trots att det står att det bara innehåller växter.

Natural Max Slimming säljs via Facebookgrupper

Läkemedelsverket varnar nu för bantningsmedlet ”Natural Max Slimming” i ett pressmeddelande.

Läkemedelsverkets analyser visar att produkten innehåller sibutramin som kan öka blodtrycket och puls hos en del personer men kan också innebära risk för allvarliga hjärtkärlproblem och stroke.

Preparatet ska ha sålts via en Facebookgrupp till personer i Sverige.

Substansen sibutramin som hittats i Natural Max Slimming har tidigare ingått i godkända läkemedel för behandling av övervikt, men de drogs in från marknaden 2010 av säkerhetsskäl.

Sibutramin kan öka blodtryck och puls hos en del personer och innebära en risk för allvarliga hjärtkärlproblem och stroke. Om man tar andra mediciner samtidigt kan det också vara farligt.

Natural Max Slimming misstänks orsaka cancer

Läkemedelsverkets analys visade förutom sibutramin också innehåll av fenolftalein, ett ämne som tidigare använts som laxermedel men som misstänks orsaka cancer.

Det är vanligt att bantningsmedel är spetsade med läkemedelssubstanser, trots att de framställs som ”all natural”. Läkemedelsverket har inte möjlighet att identifiera eller analysera alla produkter som säljs via internet.

Konsumenter bör vara försiktiga vid köp av bantningspiller och aldrig handla från anonyma försäljare

Nästa artikel