Home » News » Sverker Olofsson ryter till mot Swedbank: ”Riktiga skurkar”
News

Sverker Olofsson ryter till mot Swedbank: ”Riktiga skurkar”

Sverker Olofsson är återkommande skribent på nyhetssajten News55. Hans senaste krönika om sin besvikelse på storbankerna i allmänhet – och Swedbank i synnerhet – har nu väckt starka reaktioner på nätet.

I krönikan går Sverker till attack mot bankernas låga sparränta. Hans poäng är att det är omoraliskt av de flesta banker att ha noll i sparränta.

Den låga räntan innebär att även om man är pensionär och har jobbat hela livet och sparat ihop pengar så får man trots det ingen avkastning på dem om man har pengarna på ett sparkonto.

Trots att storbankerna, enligt Sverker, tar ut enorma vinster.

”Jag är förmodligen inte ensam om att vara gruvligt besviken på några av storbankerna. Det är som att dom inte fattar hur samhället fungerar och hur vi medborgare tänker. Eller är det ännu värre? Har dom helt enkelt placerat sig i en ekonomisk elit där dom anser sig kunna strunta i våra normer, värderingar och vad vi tycker.” skriver Sverker Olofsson för News55.

Sedan ger han en känga till Swedbank som just nu utreds för svindleri och pengatvätt.

”Riktiga skurkar alltså som naturligtvis skall kickas. Mycket riktigt. Swedbank kickar, men skickar med över 20 miljoner som tröst.”

På News55:s Facebooksida så får Sverker medhåll av läsare.

”Heja Sverker” skriver en person.

”Fortsätt att granska bankerna” skriver en annan.

Håller du med Sverker Olofsson om att det är fel att bankerna gör fel?

Nästa artikel